ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θέμα: Σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Χανίων

Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» υπολειτουργεί και απαξιώνεται από έλλειψη γιατρών σε ποσοστό 50%, νοσηλευτικού προσωπικού σε ποσοστό 40% και ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτό έχει σα συνέπεια να καταφεύγουν οι Χανιώτες σε ιδιώτες γιατρούς και στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Η ανυπαρξία μονάδας νεογνών στα Χανιά έχει σαν αποτέλεσμα, τα νεογνά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να μεταφέρονται με αντίξοες συνθήκες στη μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Ηρακλείου, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των νεογνών, σύμφωνα και με καταγγελίες της δημοσιογράφου των Χανίων Κατερίνας Χαραλαμπάκη, η οποία έχασε το παιδί της κατά τη μεταφορά.

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων απασχόλησαν τον τοπικό τύπο, τους εμπλεκόμενους φορείς, βουλευτές του Νομού, το σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου, το σωματείο των γιατρών του Νοσοκομείου κ.λπ.

Η δυσλειτουργία του Σ.Κ.Ε.Υ.Ο.Π.Ν.Ι. έχει σαν αποτέλεσμα να περνούν έως και 4 χρόνια από την προκήρυξη μέχρι την πλήρωση των κενών θέσεων σε ιατρούς.

Ενόψει την ψήφισης του Νόμου για το ασφαλιστικό, έχουν ήδη κατατεθεί 47 αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση, κυρίως από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα, ώστε:

1. Να στελεχώσει το Νοσοκομείο Χανίων με το εξειδικευμένο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι αναγκαίο, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης ανάπτυξη και λειτουργία του;

2. Να το εξοπλίσει με τον αναγκαίο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό για να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους πολίτες;

3. Να λειτουργήσει η άμεσα απαραίτητη μονάδα νεογνών;

ΑΘΗΝΑ 6-3-2008

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Αλέξανδρος Αλαβάνος

Περικλής Κοροβέσης

Advertisements

~ από perikliskorovesis στο Σεπτεμβρίου 30, 2008.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: