ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση Υπογραφής παράτασης ισχύος προγραμματικής Σύμβασης των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τα ΔΗΠΕΘΕ υπήρξαν θεσμός που στήριξε τον πολιτισμό της περιφέρειας πολλαπλώς,  όπως φαίνεται και από το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας τους που ορίζει το εύρος της προσφοράς ενός εκάστου.  Η υποχρηματοδότηση και τα προβλήματα που προκύπτουν από το εν πολλοίς ξεπερασμένο νομοθετικό πλαίσιο, που ορίζει τη λειτουργία τους, δυσχεραίνει το καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο τους. Τελευταίως προέκυψε ένα πρόβλημα που ακυρώνει τη δυνατότητά τους για οποιεσδήποτε οικονομικές πράξεις: Το ΥΠΠΟ δεν έχει υπογράψει την παράταση ισχύος της προγραμματικής σύμβασης λειτουργίας τους, που έχει λήξει από τις 31/8/2007. Ως εκ τούτου τα 10 τουλάχιστον από τα 16 ΔΗΠΕΘΕ δεν έχουν δυνατότητα οικονομικών πράξεων, αφού δεν μπορούν να εισπράξουν ούτε από το Δήμο, ούτε από το Υπουργείο, ούτε από αυτούς στους οποίους πρόσφεραν υπηρεσίες. Δεν μπορούν έτσι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.  Δηλαδή πρακτικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Ερωτώνται  οι  κύριοι Υπουργοί:

  1. Τι προτίθεται να πράξουν άμεσα για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων;
  2. Πώς σκέπτεται  τη συνέχεια της λειτουργίας των ΔΗΠΕΘΕ: ως έχουν –σε αριθμό και λειτουργία– ή με νέο νομοθετικό πλαίσιο και μείωση του αριθμού τους ή ακόμα και με οριστικό κλείσιμό τους;
Advertisements

~ από perikliskorovesis στο Σεπτεμβρίου 30, 2008.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: