Θέμα: Ειδικό επίδομα των ΠΕ Γεωτεχνικών του Δημοσίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ .κ. 1. Υπουργούς Εσωτερικών, 2. ΥΠΕΧΩΔΕ και 3. Οικονομίας και Οικονομικών

Σύμφωνα με τον Ν. 2439/1996  (άρθρο 8 παρ.2) ο νομοθέτης χορήγησε στον κλάδο των ΠΕ Μηχανικών του δημοσίου ειδικό επίδομα από το προϊόν ειδικού λογαριασμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ποσοστό 7). Στη συνέχεια το 2003 ο νομοθέτης με τον Ν 3212/2003 (άρθρο 21 παρ. 2) επέκτεινε τη χορήγηση του ιδίου επιδόματος στον κλάδο των ΤΕ Τεχνολογικών εφαρμογών, πλην όμως μειωμένου (ποσοστό 3‰). Τέλος, το 2007 ο νομοθέτης με το Ν 3621/2007 (άρθρο 8 παρ. 2) επέκτεινε τη χορήγηση του ιδίου αυτού ειδικού επιδόματος στην κατηγορία των ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωλόγων, Δασολόγων, Γεωπόνων και Ιχθυολόγων) που υπηρετούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Από αυτήν την χορήγηση αποκλείστηκαν όλοι οι υπόλοιποι ΠΕ Γεωτεχνικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Ο.Τ.Α. κ.λπ. εντελώς αναιτιολόγητα.

Το παράδειγμα αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα άδικης και επιλεκτικής επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία πρόσφατα αποδοκιμάστηκε από τον Άρειο Πάγο με την απόφασή του για αναδρομική καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που είχαν άδικα αποκλεισθεί από την καταβολή του.

Υπό το φως και αυτής της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί

1. Σκοπεύουν να άρουν την άδικη διάκριση εις βάρος των υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ όσον αφορά τη χορήγηση του προαναφερθέντος επιδόματος, χορηγώντας το εν λόγω επίδομα και στους υπόλοιπους ΠΕ Γεωτεχνικούς που εργάζονται στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ΟΤΑ;

2. Σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την επιδοματική πολιτική των διακρίσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που οδηγεί σε συχνές αποδοκιμαστικές για την πολιτική της αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων;

3. Με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλεκτική διάκριση σε βάρος των συγκεκριμένων κατηγοριών υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ;

Αθήνα 5/3/2009

Advertisements

~ από perikliskorovesis στο Μαρτίου 11, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: