ΔΗΛΩΣΗ Π.ΚΟΡΟΒΕΣΗ


Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως  είναι γνωστό,  έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας  στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να  μιλήσουμε και  για  τα «του οίκου μας».

Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει  έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας  τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια  από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens(Ελευθεροτυπία 13/7/2009,Γ.Βότσης  και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα.

Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν  αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα.

Θεωρώντας ότι το «ηθικό κεφάλαιο» είναι για την Αριστερά το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, εξέφρασα δημόσια την απορία  γιατί δεν το υπερασπίζεται από τέτοιους δημόσιους υπαινιγμούς.

Η παρέμβαση μου  ισοδυναμούσε με έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς, γιατί ακριβώς η μη διάψευσή τους υπάρχει κίνδυνος να την μετατρέψει  σε μέρος ενός προβλήματος  που «ανήκει» … δικαιωματικά στις  διαπλεκόμενες  δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.

Για  ό,τι δε με αφορά, διευκρινίζω , ότι μέσα   από τη  μακρά μου πορεία , παραμένω καταρχήν πολίτης  , με πλήρη δικαιώματα , μεταξύ των οποίων,  τον Σεπτέμβριο του 2007,  προέκυψε και η βουλευτική μου ιδιότητα.

19/8/2009

~ από perikliskorovesis στο 27 Αυγούστου, 2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: